Reparatii aer conditionat Bucuresti

reparatii aer conditionat

Service pentru orice aparat de aer conditionat

Procesul de mentenanta este un criteriu de baza atunci cand detineti un aparat de aer conditionat. Pentru a prelungi durata de viata a acestuia, este ideal sa acordati o atentie deosebita fiecarei nereguli, astfel incat orice problema sa fie identificata in timp util, astfel incat echipa specializata in reparatii aer conditionat sa poata lua masuri intr-un timp cat mai scurt. In categoria problemelor care pot aparea cu instalatia climatica, se incadreaza si o serie de elemente destul de simplu de rezolvat.

Cu toate acestea, utilizatorii se pot confrunta si cu probleme mai grave, care necesita un proces minutios de analiza, unde cunostintele, expertiza, profesionalismul, dar si indemanarea sunt extrem de importante astfel ca este esentiala prezenta unui tehnician profesionist, cu experienta in repararea aparatelor de aer conditionat.

Tipuri de probleme ale aparatelor de aer conditionat

Unitatea interna are scurgeri de apa - in acest caz, una dintre principalele cauze este reprezentata de filtrele lavabile ale unitatii, care nu au fost spalate. De-a lungul timpului, pe unitate se depun particule de praf, care, la un moment dat, infunda orificiul de colectare a condensului. De aceea, este esential ca filtrele sa fie spalate in fiecare luna, in perioada in care acesta este utilizat. Printre celelalte cauze ale acestei probleme se numara si lipsa igieizarii unitatii interne, pierderea freonului sau infundarea furtunului pentru eliminarea condensului. Toate aceste interventii pot fi efectuate la un service aer conditionat autorizat, asa cum este MMCB din orasul Bucuresti. Este esential ca aparatul sa fie completat cu freon pentru ca, in caz contrar, acesta va ingheta.

Aparatul de aer conditionat nu functioneaza - aceasta problema poate avea la baza mai multi factori. Intre acestia, remarcam lipsa tensiunii la alimentare – in acest caz, specialistii in reparatii aer conditionat Bucuresti vor verifica daca se confrunta cu o siguranta arsa sau alte probleme de alimentare; vor verifica voltajul, dar si telecomanda si setarile realizate cu ajutorul acesteia. Exista situatii in care placa de receptie nu prinde semnalul de la telecomanda, astfel ca blocheaza receptia si, in felul acesta, buna functionare a dispozitivului.

Probleme de factura electrica - se petrec atunci cand compresorul si ventilatorul se uzeaza. Se intampla mai ales in cazul in care sistemul este unul supradimensionat. Specialistii in domeniu ne recomanda sa apelam la un service autorizat de reparatii aer conditionat atunci cand ne confruntam cu astfel de probleme.

Aerul conditionat nu mai raceste - dupa verificarea freonului si starii fizice a unitatilor interioara si exterioara, specialistul va verifica ventilatorul unitatilor si modul in care acesta functioneaza, dar si starea de functionare a placii electronice.

Erori de senzori - senzorul termostat din alcatuirea acestui aparat are rolul de a masura temperatura aerului ce intra in bobina. In momentul in care acesta este scos din pozitia lui obisnuita, instalatia va adopta un comportament haotic.

Cele mai intalnite cauze ale problemelor aparatelor de aer conditionat

Lipsa freonului - atunci cand vine vorba despre instalatiile de aer conditionat, scaderea presiuni agentului refrigerant sau lipsa acesteia reprezinta una dintre principalele probleme. Aceasta se rezolva prin interventia speciala a unui profesionist ce lucreaza intr-un service aer conditonat autorizat. Cum se realizeaza acest proces? Se calculeaza cantitatea ramasa in instalatie, se completeaza cu cantitatea de freon necesara si se verifica starea fizica a unitatii interioare, astfel incat aceasta sa nu fie invaluita de praf. Principala cauza a lipsei freonului este timpul, pentru ca, odata cu trecerea timpului, freonul se termina.

Neigienizarea aerului conditionat - este esential ca, in cadrul procesului de mentenanta, igienizarea si curatarea aparatului de aer conditionat sa ocupe un rol important. Atunci cand aerul conditionat scoate un miros urat atunci cand este pornit, acesta este principalul semn ca necesita o igienizare urgenta, pentru a elimina murdaria, bacteriile, dar si mucegaiul. Aceasta operatiune este destul de simpla pentru ca specialistul in reparatii aer conditionat utilizeaza o solutie speciala, acida, care dizolva pe loc murdaria si igienizeaza suprafata.

Problemele aparatelor de aer conditionat pot fi rezolvate prin interventia unei echipe specializate in reparatii aer conditionat din Bucuresti sau imprejurimi, care va analiza situatia, va identifica problema si va lua cele mai bune masuri pentru a pune totul la punct, intr-un timp cat mai scurt.

Contact

Ai probleme cu aparatura electronica, cu echipamentele electrocasnice sau cu instalatiile de aer conditionat?
Vrei sa te ajutam cu suport tehnic?
Contacteaza-ne folosind formularul de mai jos, pe e-mail
reparatii[at]mmcb[.]ro
sau direct la telefon:
+40 (768) 599809.